10.5.13

Norge Norge Norge

Det stora frågetecknet idag skatten. På min lönespec står det 45% skatt, men det är verkligen inte draget så mycket på lönen, någon som har koll, drar de enligt den skattetabell man har? 

Ja många frågetecken kring andra saker med. Det verkar också som att man får lönen i förskott liksom, för denna månad har jag fått för både april och maj. Allt är mycket oklart. Pratade om detta och lite andra saker med några grannar i köket, de har samma problem. Men inlogg till olika saker och mycket oklarheter. Allt får man ta reda på själv och mycket tar tid. Vi kom överens om att det är skönt att vi är här en längre period så vi har tid att ordna allt till rätta. 

Annars går vi mot ljusare tider, snart är det midnattsolsdags. Inga bortförklaringar kring att man inte kan  träna sent pga mörker här inte. Förstår att våren kommit till Sverige, den är inte riktigt här ännu. Fint väder har vi men fortfarande kyligt i luften. Gillar det ändå.
Här om dagen snöade det

22:30 utan för sjukhuset, dock ljusare i verkligheten.

2 kommentarer:

Tone sa...

Alltså har man inte levererat in skattekortet innan första lönen så dras det 50% skatt, men de brukar man lösa genom att "vänta" lite med lönen för att vänta in skattekortet.

Men OM de inte dragit de som står så är det nog för att de dra ifrån den riktiga skattetabellen..

Men det där med att få lön i förskott förstår jag inte. :P

Maja sa...

har fått lite klarhet i detta nu. tack ändå:)