25.1.15

Tulum

Tulum blev lite speciellt. Första natten blev speciell. Det var nämligen en tupp eller två tuppar som gal och gal och gal hela jävla natten. Sen var min säng stenhård. Jag trodde den började vid fyra tiden på morgonen men Kristin sa att han började gala kvart över tolv. Iaf så hyrde vi cyklar och åkte mot stranden och hade en härlig dag där. Kritvit sand och turkost vatten.

Vi prövade två nätter till på Rancho tranqilo(stavning?) men orkade inte mer. Inte så tranqilo direkt. Eva hade åkte med sin dotter på en rundtur så vi hann bara träffa dom den kvällen vi kom. Förutom tuppfan och sängen var det en härlig stämning där.

Vi checkade in på ett hostel lite längre bort som var jättebra. Efter det åkte vi till en cinote. Ett vattendrag med grottststem. Det finns flera cinotes runt omkring Tulum som ser olika ut. Där vi var, Grand cinote kunde man snorkla. Jag tyckte de va kul iaf.

Dagen därpå kastade vi bort våra pengar i havet då vi åkte på en dagstur. Vi hade inte läst så mkt om vad vi skulle utan var mer inställda på att göra något. Vi åkte till ett naturreservat eller liknade, Sian kaan. Vi hade nog förväntat oss nått annat. Det hela blev att vi åkte båt på en stor sjö. Sen åt vi lite snacks och åkte ut på havet. Här trodde vi att vi skulle ut med en större båt men nej de var en mindre en där vi satt sex pers. Där jagade vi efter delfiner sköldpaddor och nån sorts säl. Stackars djur säger jag. De måste bli ihjäl stressade av att massa jävla båtar jagar dom varje dag. Vi var nog de enda som tyckte det för resten av folket uppskattad det och tog 1000 bilder av sköldpaddan som var uppe med huvudet 1 sek över ytan. Guiden och kapten undrade varför vi inte tog bilder. Finns nått som heter minne. Well Well. Man kunde även snorkla och bada. Vi åt lunch åkte tillbaka på sjön och sen hem.

Allt som allt var Tulum bra. Vi hittade till å med ett stammis hak. Eller två, ett där vi hänge för wifi och det andra för jugos/juice. Reggae ställe såklart.








Inga kommentarer: