23.1.14

Big Sur

Idag åkte jag söderut längs highway 1. Kringelikrokväg längs kusten. Jag tyckte det va lite läskigt att åka där, så nära sluttningen ner till havet.

Jag skulle till Mcway falls som låg i Julia Pfeiffer Burns state park. Körde in och betalde parkering. Insåg då att jag hamnat på Pfeiffer big sur state park. Då jag betalt så kunde jag likväl vandra en stund.









Efter det så åkte jag lite mer söderut och hittade rätt tillslut.



Mcway falls











Det var en ganska intressant historia bakom parken. Gillar ju sånt. Iaf så var Julia Pfeiffer en kvinna som var uppväxt i området, bodde där och hade jordbruk med sin make, hennes föräldrar hade bosatt sig här under 1800 talet kanske(?). Marken där jag står vid staketet och bilden precis ovanför köptes av ett rikt par. Kvinnan vars namn jag glömt hade vid 15 års ålder då hon blev föräldralös ärvt 10 miljoner dollar, detta var i början av 1900 talet. Dessa två kvinnor möttes senare, då de rika paret byggde ett hus precis vid klipporna. Den rika kvinnan gav marken senare till staten och bad då att de skulle namnge det efter hennes vän Julia (som var död vid detta tillfälle). Staten rev senare huset då de inte kunde använda det till nått.

Inga kommentarer: