7.1.14

USA och Los Angeles

Lördag 4/1
Tidigt på morgonen åkte jag till flygplatsen i Auckland, mellanlandade i Sydney och hoppade på flyget mot LA. Landade vid 06:30 på
Morgonen den 4/1, samma tid jag startat i Auckland. Lite roligt det där med tidszoner.

Tog mig till hotellet, Cadillac hotel, i Venice beach. Mamma kom senare på kvällen.

Venice är en speciell plats, alla möjliga sorters personer är här. Uteliggare, folk som pratar med sig själva, predikar, säljer egengjord konst längs strandpromenaden. Det ser precis ut som på film. Vi bor i utkanten av venice mot santa monica, precis vid strandpromenaden.






Vårt hotell. Tydligen huserade Charlie Chaplin här på sommaren förr i tiden.

Söndag 5/1 Jag och mamma tog det lugnt idag och strosade längs stranden nermot venice. Gick förbi ett gäng killar som gjorde en gatuföreställing, mycket underhållande. Vi gick runt bland kanalerna, en snubbe förr i tiden ville återskapa Venedig och byggde kanaler här. Han tänkte inte på tidvattnet vilket inte gjorde projektet så lyckat. Endel små kanaler finns dock kvar.


På kvällen gick vi till Urth Cafe, massa organisk mat och fika. Så gott, blir nog ett till besök där innan vi far vidare.




Måndag 6/1 Vi hyrde cyklar från hotellet och cyklade till Santa Monica där vi traskade runt 3 street promenade. Cyklade sen hem och vidare i venice. Men eftersom solen går ner vid 17 här så vände vi tillbaka. Lite läskigt att vara i vissa områden här när det är mörkt.



Vädret här har vart varmare än jag trodde. Runt 23 grader, solen har skinit och vi har haft fina solnedgångar. Det blir kallt i skuggan och när solen går ner såklart.

Imorgon blir det universal studios.

Inga kommentarer: