17.1.14

Sista dagarna i San Diego

12/1 söndag
Idag åkte vi till Balboa park. En stor park som mest bestod av gamla byggnader och lite gräs och träd. Vi hade nog väntat oss mer gräs och träd.

Iaf gick vi runt där. Av en händelse stötte vi på nations husen. Många olika länder hade små hus med sådant som representerar deras land, och det sköts av folk som härstammar från det landet. Vi hade de nordiska länderna där. I norska huset fick man våfflor och i svenska någon sorts vetebulle. Jag fastnade i samtal med en gubbe från stan men med svenskt ursprung. Han snackade och snackade:)










13/1 måndag
Idag åkte vi söderut med pendeltåget/spårvagnen till San Ysidro. Precis vid gränsen till Mexico och Tijuana. Man kunde se till Mexico och man kan vandra över till andra sidan om man vill. Det var inte många spår som tydde på att vi fortfarande var kvar i USA, lite skyltar på engelska typ. Sen var det mest lantinoamerikaner där och arkitekturen kändes mer mexicansk.

Orsaken till att vi åkte dit var outleten de har där. Vi spenderade dagen där och hittade lite småfynd. I min sparbössa finns det inte så mycket pengar kvar, därför blir det ingen hysteri shopping här heller. Skönt med tanke på att jag måste släpa runt allt.







Mot Mexico.

14/1 tisdag
Idag åkte vi norrut (vi köpte ett 4 dygns kort för buss och pendel/spårvagn) mot den lite mer lyxiga förorten La Jolla.

Fina hus och små fina butiker. Vi hade med oss mat och åt vid strandpromenaden. Jag tyckte det luktade bajs ifrån de allmänna toaletterna. Vi tog och gick längst vattenkanten och stötte på orsaken till lukten. Sälar. Vi hade båda läst om dem men glömt bort det.






Det var allt från San Diego. En trevlig stad, måste va rätt härligt att bo här, nära till flertalet stränder om sommaren. Enkelt som turist utan bil att ta sig fram. Visst det är vi, uteliggarna och de lite mer "fattiga" som åker kollektivt här i USA (bortsett från NYC typ).

Inga kommentarer: